8 Μαΐ 2014

Απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξης του επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Στέφανου Τζουμάκα στην εκπομπή των δημοσιογράφων Β. Χιώτη και Γ. Παπαχρήστο στο Βήμα fm 99.5 στις 7 Μαίου 2014.

Στ. Τζουμάκας: «….Το ΠΑΣΟΚ τέλειωσε, το τελείωσαν Παπανδρέου-Βενιζέλος, γιατί άλλαξαν στρατόπεδο και πέρασαν στο νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Έβλαψαν τη χώρα εντάσσοντας και την Ε.Ε. ,  φέρνοντας στην ΕΕ  το ΔΝΤ  και μνημόνια που ήταν του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου πακέτου, δηλαδή της Θάτσερ και του Ρήγκαν,  ούτε καν της παραδοσιακής δεξιάς.»

Δημοσιογράφοι:  Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει κ. Τζουμάκα;

Στ. Τζουμάκας: «Τι  άλλο θα μπορούσαν να κάνουν.»

Δημοσιογράφοι: Βεβαίως..βεβαίως…

Στ. Τζουμάκας:
«Λοιπόν, να δανειστούν με υψηλότερο επιτόκιο! Δεν θα καθορίζουν οι χρηματιστές, οι αγορές, οι ολιγάρχες και οι κερδοσκόποι τι θα κάνουν οι πολιτικές ηγεσίες.Χρειάζεται η χώρα σοσιαλιστικό κόμμα. Και γι’ αυτό προχωρήσαμε. Δεύτερον. Δεν είναι όλα αυτά τα στελέχη μας από το ΠΑΣΟΚ. Είναι και από άλλους χώρους και είναι και από άλλους χώρους και είναι και νέα πρόσωπα, νέα στελέχη. Είναι οι άνθρωποι που πάντοτε ήμασταν προοδευτικοί και σοσιαλιστές. Έτσι λοιπόν ξανά, στήνουμε σοσιαλιστικό κόμμα. Η χώρα χρειάζεται σοσιαλιστικό κόμμα. Αυτό κάνουμε. Και παίρνουμε μέρος στις εκλογές και λέμε: Να ηττηθεί αυτή η πολιτική, που ηττήθηκε ήδη στην οικονομία. Απέτυχαν σε όλα. Εμείς αυτό θα επιδιώξουμε. Δημοκρατική και πολιτική συνεργασία.»

Δημοσιογράφοι:  Με ποιον… ; Με τον Τσίπρα..με τον Κουβέλη..με τον Βενιζέλο..με τον Σαμαρά..με ποιον ;

Στ. Τζουμάκας: «Στα εθνικά θέματα με όλους και με την ΝΔ, εκτός από την άκρα δεξιά. Στα πολιτικά θέματα με όλες τις παρατάξεις εκείνες που θα πουν στοπ τον νεοφιλελευθερισμό, έξω η χώρα από το ΔΝΤ και τα μνημόνια, στοπ στη λιτότητα, ανασύνταξη της χώρας στη βάση της πραγματικής οικονομίας, να ξαναγυρίσουμε στα νεκροταφεία των ΒΙΠΕ, των Βιομηχανικών Περιοχών της χώρας που τα διέλυσαν, διέλυσαν τις επιχειρήσεις της χώρας...Έφτιαξαν τώρα δύο κόμματα από το πρώην  ΠΑΣΟΚ, το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, δυο  υποκαταστήματα: την Ελιά και το Ποτάμι. Εγώ θα τους έλεγα να πάνε για αγροτουρισμό, δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική. Αυτά που λένε είναι παιδαριώδη.»

Δημοσιογράφοι:
Έχετε αποφασίσει ότι θα μετάσχετε και στις εθνικές εκλογές ;

Στ. Τζουμάκας: «Ασφαλώς. Διότι αυτό δεν είναι το πρώτο ζήτημα. Το πρώτο ζήτημα είναι ότι πρέπει να στηθεί η δημοκρατική και προοδευτική παράταξη σε μια προοδευτική βάση.»

Δημοσιογράφοι:  Θα μετάσχετε στις όποιες διεργασίες ξεκινήσουν μετά τις ευρωεκλογές ;

Στ. Τζουμάκας: «Φυσικά. Διεργασίες με όσους ψήφισαν στήριξαν εφάρμοσαν αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όχι. Εγώ θα έλεγα ότι η παράταξή τους είναι η Ν.Δ. και ήδη κάποια στελέχη από αυτά συζητάνε και κατευθύνονται να πάνε προς τα εκεί. Είναι η παράταξή τους η Ν.Δ. και να πάνε εκεί. Και είναι το καλύτερο που έχουν να κάνουν.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου