23 Μαΐ 2014

Προς τον Πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Στις 25 Μαΐου διεξάγονται οι Ευρωεκλογές καθώς επίσης και ο δεύτερος γύρος των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών.

Ένα από τα αποτελέσματα της κρίσης που βιώνουμε και των πολιτικών επιλογών που οδήγησαν σε αυτή, όπως είναι γνωστό είναι η μείωση των εισοδημάτων στο 80% του πληθυσμού από 40% έως 60%, το κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, η εκτόξευση της ανεργίας στο 30% καθώς και 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Είναι προφανές επομένως, ότι πολλοί Έλληνες πολίτες λόγω αυτής της οικονομικής δυσπραγίας, κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν κατόρθωσαν να μετακινηθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες και να ασκήσουν το νόμιμο εκλογικό τους δικαίωμα, λόγω του δυσβάσταχτου των δαπανών για τη μετακίνηση τους.

Είναι γνωστό ότι σε προηγούμενες προεκλογικές περιόδους οι Κυβερνήσεις απελευθέρωναν τα διόδια σε πανελλήνια κλίμακα, πολλώ δε μάλλον στην παρούσα κοινωνική και οικονομική κρίση.

Ως εκ τούτου, προτείνω εντός της σήμερον να προβεί η Κυβέρνηση στην απελευθέρωση των διοδίων μέχρι την επόμενη Τρίτη το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην μετακίνηση τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις εκλογικές τους Περιφέρειες τόσο για τις Ευρωεκλογές όσο και για το δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

                                                                                                                         Με τιμή,

                                                                                                              Στέφανος Τζουμάκας,
                                                                                  Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου