25 Μαΐ 2014

Δελτίο Τύπου για τα φαινόμενα καταστρατήγησης του αναφαίρετου εκλογικού δικαιώματος που επικράτησε σήμερα σε εκλογικά τμήματα ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
 
Μείζον θέμα δημιουργείται με την εκτεταμένη έλλειψη ψηφοδελτίων επιλεκτικά και για ορισμένους κομματικούς συνδυασμούς, τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και σε εκλογικά τμήματα και άλλων Περιφερειών της χώρας.

Ασφαλώς και υπάρχει ευθύνη τόσο των υπηρεσιών που είχαν την ευθύνη για τη διανομή των ψηφοδελτίων όσο και των δικαστικών αντιπροσώπων που έχουν την υποχρέωση εκ του Νόμου να μεριμνούν για την ανεμπόδιστη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών.

Προφανώς η ευθύνη είναι και πολιτική και η Κυβέρνηση υπόλογη. Εμείς ως Σοσιαλιστικό Κόμμα διαθέσαμε όσα ψηφοδέλτια προβλέπονταν εκ του Νόμου στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας.

Οι πολίτες που προέβησαν στις καταγγελίες από διάφορα εκλογικά τμήματα της χώρας αντιμετώπισαν πρόδηλη σκοπιμότητα και πλημμελή άσκηση καθηκόντων. Ιδιαίτερα όσον αφορά το Λεκανοπέδιο Αττικής, η κατάσταση που αφορά στο αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης και απρόσκοπτης επιλογής, τις τελευταίες ώρες έχει υπερβεί τα όρια κάθε νόμιμης διαδικασίας που αφορά στην εκλογική νομοθεσία.

Τέτοιου τύπου πρακτικές νόθευσης της λαϊκής βούλησης, γνωστές από σκοτεινές περιόδους καταρράκωσης των δημοκρατικών θεσμών, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από τους Έλληνες πολίτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου