17 Νοε 2013

Α. ΕΜΠΡΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ
 

Τόσο η απόφαση για τη κατάληψη του Πολυτεχνείου όσο και η διακήρυξη της Συντονιστικής Επιτροπής από τους αντιπροσώπους και τις δυνάμεις του κινήματος της νεολαίας -του μόνου υπαρκτού προοδευτικού πολιτικού κινήματος ενάντια στη χούντα και στο φασισμό- προήλθαν με την αταλάντευτη στάση δυνάμεων και με επικράτηση της γραμμής για την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ με τη χούντα και στη βάση αυτής της κατεύθυνσης, αντί γενικά για τη πάλη ενάντια στη χούντα και γενικά για τον αντιδικτατορικό αγώνα.
 

Υ. Γ.1. Και όταν λέμε κίνημα εννοούμε κίνημα, όχι κινήσεις, ούτε ομάδες, ούτε κόμματα, ούτε παράγοντες. Κίνημα με αγωνιστές συνειδητοποιημένους και αποφασισμένους και απέναντι σε κάθε καιροσκοπισμό, ρεφορμισμό και οπουρτουνισμό και για τις αναγωγές στο σήμερα κίνημα με πολίτες και όχι υπηκόους και απολογητές.

Υ.Γ2.Τότε το μακρύ χέρι της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και της εξάρτησης της χώρας ήταν η χούντα και η ακροδεξιά .Και τότε υπήρχαν οι έτοιμοι για την αποδοχή της ήττας και της κυριαρχίας τους .Τώρα το μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος είναι ο νεοφιλελευθερισμός, μια ακροδεξιά πολιτική στην οικονομία, στη κοινωνία και στη δημοκρατία των μνημονίων και σε μια απόπειρα υποταγής της χώρας στο κατήφορο της Ευρωπαικής Ένωσης προς μια Γερμανική Ευρώπη της χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας, των πολυεθνικών μονοπωλίων, του παρασιτικού κεφαλαίου. 


ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, αλλά και με υπηκόους απολογητές που αποτελούν τον εξανδραποδισμό και τη καρικατούρα πολιτών, τόσο εγχώριων όσο και σε πανευρωπαική κλίμακα.

Β. Η Διακήρυξη της συντονιστικής επιτροπής 17 Νοέμβρη 1973.


<<Οι φοιτητές από όλες τις σχολές στη διάρκεια του φοιτητικού κινήματος, συνειδητοποιήσαμε, πως τα προβλήματά μας, σχετικά με τον εκδημοκρατισμό της Παιδείας και τη λειτουργία του Εκπαιδευτικού συστήματος, δεν λύνονται χωρίς την αλλαγή της συγκεκριμένης πολιτικής καταστάσεως.

Αρχίζοντας έτσι πολιτικό αγώνα οι φοιτητές και οι Έλληνες εργαζόμενοι, που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο, ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους και καλούν τον Ελληνικό λαό να συσπειρωθεί γύρω τους και να αγωνισθεί μαζί τους ως την τελική νίκη.

1. Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων θεωρούμε την άμεση παύση του τυραννικού καθεστώτος της χούντας και την παράλληλη εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας.

2. Η εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας συνδέεται αναπόσπαστα με την εθνική ανεξαρτησία από τα ξένα συμφέροντα, που χρόνια στήριζαν την τυραννία στη χώρα μας.

Η πλατιά κινητοποίηση του Ελληνικού λαού και η εκδήλωση συμπαράστασης από όλες τις γωνιές της γης της Ελλάδας, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επεχείρησαν να μας δυσφημήσουν.

Ελληνικέ λαέ, ο αγώνας γύρω από τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία σήμερα συνίσταται στις άμεσες μαζικές διεκδικήσεις, στα οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά του προβλήματα με απεργιακούς αγώνες, με μαζικές κινητοποιήσεις, με συλλαλητήρια, με προοπτική τη γενική απεργία για την ανατροπή της Δικτατορίας.>>

Η παρουσία μας εδώ αποτελεί κέντρο συσπείρωσης, κινητοποίησης και μαζικοποίησης του λαϊκού αγώνα. Όλοι ενωμένοι στον αγώνα για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία".
 

ΕΜΠΡΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου